Thursday, October 2, 2014

Tips Pendekkan URL Atau Link


Sebenarnya banyak ada yang tawarkan servis ni. Macam-macam boleh pilih macam contoh gamba kat atas tu. Tinggal kita nak explore je.

Pendekkan URL? Apa tu??
Haa, mai sini
Nak bagitau. Prasan tak kalo kita nak copy link ada link panjang-panjang? Macam gamba bawah ni.


Memang tak cantikkan nak pandang? Tambah pulak ade risiko tak jumpa cari link tu kalau nak taip balik disebabkan salah taip. Ni sebab page tu duduk dalam sub-sub folder yang banyak layer. Jadi, arini saya nak share cara saya pendekkan URL atau link sesuatu page tu.

Kalau nak tau, saya hanya gunakan bitly je. 

Kat sini kita boleh pendekkan links ni macam bawah ni.

Atau kita nak custom kan link tu pon boleh. Contohnya dalam link bawah.


Senang sangat guna apps ni, cubalah. 
Nak lagi banyak tips, insyaalah saya cuba kongsikan akan datang. Tips yang lebih-lebih, mesti saya kongsikan dengan team saya. Ada nak join team bisnes shaklee saya? Kalau minat contact saya OK!  

Nurul Huda MS
019-385 3460 ( SMS/WhatsApp )
Shaklee ID: 1001140



2 comments:

  1. bila dah pendek npk lebih simple tak serabut....

    ReplyDelete
  2. Betul. Bila tak serabut, sng nak igt

    ReplyDelete