Thursday, September 25, 2014

Vitamin Selepas Sarapan Saya


Vitamin Sarapan

Vitalea - multivitamin yang lengkap untuk kesihatan menyeluruh. Saya ambil 2 biji untuk lebih bertenaga. Ia diformulakan dengan iron di mana ia bagus untuk pembinaan sel darah merah. Sel darah merah inilah yang membawa oksigen ke seluruh badan dan membuatkan badan kita bertenaga.

Vitamin C - ia adalah vitamin yang tinggi antioksidan yang menjadi penguat sistem imun badan. Selsema pon susah menyerang. Dulu lepas mandi pagi-pagi mesti hidung selsema. Tapi sekarang takde selsema dah. Resdung pon jarang sangat menyerang. Dulu, pantang sejuk dan habuk, mesti air hidung keluar macam air paip. Silap hari bulan boleh bawa ke demam. Alhamdulillah, masalah saya dah improve :)

B-Complex - vitamin ni bagus untuk saraf. Orang resdung macam saya takkan lari masalah sakit dan pening kepala kerana hidung tersumbat. Ia juga untuk anti-stress. (Sorry eh, dalam gambar tu takde. Tertinggal kat rumah).


Kenapa Waktu Sarapan?

Saya lebih suka ambil vitamin pada waktu pagi sebab waktu pagi adalah mempunyai kadar penyerapan optimum. Nak tau kenapa? Sebab, selalunya pada waktu pagi jugalah metabolisma badan kita sedang aktif dengan syarat kita perlu bersarapan. Kalau perasan, waktu pagi ni  lah kita rasa badan kita segar dan bertenaga. Jadi, bila badan dan metabolisma sedang aktif, vitamin yang kita makan akan mudah diserap oleh badan. Tapi, penting juga untuk kita detox atau cuci dahulu usus kita untuk penyerapan vitamin yang optimum. Anda boleh detox usus menggunakan herbalax atau pon alfafa.

Anda bagaimana? Berminat nak cuba vitamin selepas sarapan macam saya?
Hubungi saya untuk order:
Nurul Huda MS
SMS/WhatsApp: 019-385 3460
Shaklee ID: 1001140

No comments:

Post a Comment